Trebate imati browser sa podrškom za JavaScript!

Mikrobiološka ordinacija
 
  lokacija: djelatnosti \ Serologija    
 
 
 
ADRESA

Požeška 16
HR 21000 Split

H R V A T S K A
 
   KONTAKT

   tel: 021 / 531 - 948
   fax: 021 / 540 - 763
   

 
   RADNO VRIJEME


   radnim danom: 08:00 - 20:00
   subotom: 08:00 - 12:00
 
djelatnosti   
 

Serologija

Serologija je dio medicine koji se bavi proučavanjem pojava koje nastaju pri kontaktu antigena i antitijela, te takve rezultate primjenjuje u dijagnostičke svrhe.

NOVO!

Serologija na COVID-19: testom dokazujemo antitijela na virus, IgM antitijela (akutna infekcija) i IgG antitijela (preboljela infekcija). Testovi su visoke osjetljivosti 94% i specifičnosti 99%. Nema križnih reakcija sa virusom Influenzae A,B, RSV, Adeno virusom.


U našoj ordinaciji provodimo serološku dijagnostiku za većinu virusnih, parazitarnih i bakterijskih infekcija kao što su AST, Rheuma faktor, Waaler Rose, VDRL, Helicobacter pylori, virusi hepatitisa (A, B, C), HIV, EBV, CMV i drugi.

Budući su neke od navedenih virusnih infekcija poput virusa hepatitisa B, C i HIV-a izuzetno opasne, serološku dijagnostiku bi trebalo napraviti pri prvim simptomima bolesti ili sumnje u moguću zarazu.
 


Sl.1. HIV virus, uzročnik AIDS-a
 

Isto tako, ako imate problema sa želucem, ulkusom (čirom) želuca ili dvanaesterca, moguće je da imate bakteriju Helicobacter pylori. Naime, ovaj mikroorganizam je uzročnik i do 80% ulkusa želuca te 90% ulkusa dvanaesterca.

ANTIBIOGRAM je laboratorijska pretraga kojom se utvrđuje osjetljivost bakterije, uzročnika infekcije, na antibiotike što pomaže bržem, pravilnijem i adekvatnijem liječenju pacijenta.